Acoustic Simulations

Met Finite Element Method of FEM heeft men een krachtige methode om de kenmerken van geluid in een kamer of ruimte te onderzoeken. Akoestische simulatie wordt nu erkend als voorspellend en het is makkelijk om het model te veranderen en met effect te verbeteren. Met Finite Element Analysis (FEA) kan zowel een twee dimensionaal als een drie dimensionaal van een geluidsveld gemaakt worden. Ook de demping door panelen kan onderzocht worden. Op deze wijze kan het gedrag van het geluid inzichtelijk worden gemaakt. Enkele voltooide projecten staan hieronder.

De afbeeldingen hierboven geven een paar indrukken van geluidsprojecten van Physixfactor.

  • Analyse van de invloed van inwendige panelen op het geluidsveld van een luidspreker, resonerende panelen worden hiermee inzichtelijk gemaakt.
  • Onderzoek van de invloed van de positie van machines in een grote productie hal.
  • Akoustiek van een geluiddemper voor een nieuw uitlaat ontwerp.
  • Akoestiek van een geluidsveld in het water, in de buurt van een haven.

Voor het toepassen van FEM op dit gebied is in het algemeen veel CPU kracht nodig. Dit komt vooral door de eigenschappen van geluid, afhankelijk van de golflengte en de schaal van het probleem. De golflengte van geluid is een kenmerk dat meegenomen worden wil je voldoende resolutie hebben (m.a.w. voldoende nauwkeurigheid). Daarom heeft Physixfactor snelle workstations met ten minste 12 cores en meer dan 64 GB RAM geheugen, en worden de meest efficiƫnte en moderne solvers.

Noise in Factory Hall
Factory noise
Loudspeaker box simulation
Sound waves in tubes.