TRAINING

Gebruik de Cloud FEM software, wij kunnen een gratis testomgeving voor u klaarzetten.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Play Video

Bedrijfsinterne cursus: 'effectiever omgaan met Finite Element Method

Contact mechanica is een studie naar de vervorming van onderdelen die met elkaar in contact komen op een of meerdere punten. Een belangrijk onderdeel is om de spanningen die loodrecht (normal direction) of evenwijdig (tangential direction) aan het contactvlak optreden.Onderdelen die met elkaar in contact komen, zoals tandwielen, oefenen krachten op elkaar uit. Betreft het verschillende materialen dan kan het harde materiaal in het zachte materiaal dringen. De krachten kunnen hoog zijn en het contactvlak kan blijvend vervormen als de spanning de vloeigrens overschrijdt. Contact mechanica is van belang voor rem systemen, lagers, wrijving en slijtage.

Het begin van contact mechanica studies ligt in 1882, waar Heinrich Hertz de eerste systematische beschrijving geeft. Lees meer….

ToImprove.002

Cursus of advies voor technici om Finite Element Method (FEM) of ook Finite Element Analysis (FEA) toe te passen in hun werkveld.  In de training wordt rekening gehouden met allerlei aspecten uit de praktijk van het moderne analyse proces. Voor simulaties blijkt dat een goede aanpak vaak cruciaal is voor het slagen van een project. Hierin kan Physixfactor een rol spelen en heeft voor verschillende bedrijven cursussen verzorgd die op maat gemaakt zijn en inspelen op de problematiek binnen uw organisatie. Heeft u advies of een cursus nodig hoe FEA effectief in te zetten in uw organisatie? Kijk dan eens op de website van het Mikrocentrum in Eindhoven. Het opleidingsinstituut van het Mikrocentrum is Engenia, via deze organisatie bieden wij een eindige elementen cursus (EEM) aan.

Cursussen op het gebied van FEM

Bent u geïnteresseerd in een cursus of advies op het gebied van FEM, dan kan Physixfactor hierin een rol spelen. Naast een algemene behandeling van FEA worden ook de volgende onderwerpen behandeld zoals:

Detail Contruction Container

  • Algemene opzet van een FEM simulatie volgens de modernste inzichten.
  • Welke onderdelen van mijn simulatie probleem neem ik echt mee?
  • Welke koppeling van de fysische disciplines neem ik mee, en is dat nodig of kan ik ze los van elkaar simuleren?
  • Hoe kan ik mijn mesh effectief inrichten zodat de rekentijd beheersbaar blijft?
  • Welke solver strategie is het beste om mijn probleem te berekenen?
  • Is het resultaat betrouwbaar? Is het nodig de nauwkeurigheid te verhogen?
  • Wat zijn de voor-, en nadelen van een 2D simulaties t.o.v. van een volledig 3D model?
  • Welke interpretatie moet ik geven aan de output?

Dit alles en meer wordt in een cursus behandeld. Daarnaast kunt u ook cases voorleggen, die tijdens de cursus aan de hand van bovenstaande punten zullen worden uitgewerkt. Op deze wijze is de cursus dubbel effectief. U leert FEM beter toe te passen, en tijdens de cursus simuleert u ook een bedrijfsspecifieke case. Physixfactor garandeert dat deze case na de cursus binnen uw bedrijf gepresenteerd kan worden.